KYOCERA: keramični noži

kyocera 1Japonska korporacija Kyocera je na svetovnih trgih znana kot najpomembnejši proizvajalec napredne keramike. Kyocera Fine Ceramics se je uveljavila z visokotehnološko izdelanimi proizvodi, med katerimi izstopa sofisticiran program kuhinjskega pribora.

Kyocera kuhinjski noži postajajo trend v svetu kulinarike. Poleg kakovosti, kuhinjski pribor namreč presega tudi oblikovno estetske standarde.ZAKAJ KERAMIKA?

Predstavljajte si, da v kuhinji leta in leta uporabljate nož, ki ga niste nikoli nabrusili.

Nemogoče?
Niti ne. Z visoko tehnologijo izdelave keramike so pri Kyoceri naredili nekaj revolucionarnih premikov na področju nadomeščanja kovinskih proizvodov s keramičnimi. Med posebne visokotehnološke dosežke tega vodilnega japonskega podjetja za izdelavo keramike, sodi tudi program kuhinjskih nožev.

kyocera 2Značilno belo rezilo Kyocerinih nožev je posebej obdelana zmes cirkonijevega in aluminijevega oksida, ki v prvi vrsti zagotavlja dolgotrajno uporabo. Noži pa niso znani le po svoji ostrini in funkcionalnosti – oblikovalci so jim priznali tudi estetsko skladnost in oblikovno dovršenost.

 PREDNOSTI KERAMIČNIH NOŽEV

kyocera 3

Kyocera keramične nože odlikuje tanko, a izredno trdno rezilo, ki se ne krha in krivi. V primerjavi s kovinskimi noži so ti noži lažji, ostrejši in enostavnejši za vzdrževanje, saj se jih po uporabi enostavno spere z vodo, rezilo pa je brez ponovnega brušenja uporabno več let.
Vrhunska kakovost materiala, ki predstavlja higiensko alternativo jeklenim nožem, seveda ostaja nespremenjena – keramika, v primerjavi z jeklenimi noži, ne zadržuje in ne prenaša vonja, zato bodo pripravljene jedi ohranile prvoten okus. Napredna keramika tudi ne prenaša kovinskih ionov na hrano ter ne rjavi. Še posebej primerna je za rezanje sadja, ki ga običajno uživamo svežega. S keramičnim rezilom narezana sadje ali zelenjava bosta svežino ohranila dosti dlje kot z jeklenim

Kuhinjske pripomočke iz napredne keramike odlikujejo vrhunska kakovost in značilnosti, ki jih uvrščajo med edinstvene izdelke
Prednosti in kakovost keramičnih nožev spoznava vedno več uporabnikov po vsem svetu. Kyocera jih izdeluje že od leta 1985, do danes pa so jih po svetu prodali že 6.000 000.

Keramične nože uporabljajo vrhunski kulinariki in gurmeji

kyocera 4Slavni ameriški kuhar Ming Tsai, znan po svoji »east west« kuhinji in zvezda številnih televizijskih šovov, je keramične nože prvič uporabil v kuharskem šovu ob podelitvi nagrad Emmy. Navdušen nad kakovostjo »delovnega orodja«, je sodelovanje s Kyocero še podkrepil in se, kot pravi, le stežka loči od tako »neverjetne ostrine in skladne oblike«, kot jo ima Kyocerin nož. Ming za pripravo svojih kulinaričnih mojstrovin zdaj redno uporablja pribor za rezanje iz keramike. Prednosti keramičnih izdelkov pred klasičnimi so ga očitno prepričale.

 

Keramični noži vse pogosteje v evropskih gospodinjstvih in restavracijah

Barvna linija Kyocera nožev in drugih keramičnih kuhinjskih pripomočkov bo prav gotovo dobrodošla popestritev k barvni usklajenosti v vsaki kuhinji. Kuhinjski izdelki iz Kyocere so oblikovno popolni, zato bodo kot dodatki okusno dopolnili tudi najmodernejšo kuhinjsko okolje.

V Kyocera Fineceramics so ugotovili, da so države, ki slovijo po kulinarični tradiciji in sodobnemu življenjskem slogu  prebivalcev, najprimernejši potencialni trgi za njihove keramične kuhinjske izdelke visokega cenovnega razreda. Tu velja omeniti Italijo, katere kuhinja je znana po vsem svetu, njeni prebivalci pa slovijo kot največji ljubitelji dobre hrane. Italija zato predstavlja enega najmočnejših trgov za keramične kuhinjske izdelke v Evropi, sledi ji Španija, tudi švicarski in avstrijski trg.

 

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih..

Sprejemam piškotke.