Zanimivi artikli

IVV - ročno izdelani stekleni izdelki

Etična zavezanost

Steklarska industrija IVV je bila ustanovljena s strani skupine steklarskih mojstrov leta 1952. Skozi leta se je IVV uveljavil med prisotnimi evropskimi proizvajalci pihanega stekla ročne izdelave. IVV neprestano deluje na področju raziskave materialov, oblikovanju, tradicionalni tehniki obrti in nadzorom nad procesi za ustvarjanje izdelkov, ki na novo interpretirajo prostor in mizo. Vse od ustanovitve IVV posveti posebno pozornost na socialno in etično odgovornost tako do naravnega okolja, kot do ljudi.

Strast stekla

Izdelki IVV so vsi ročno izdelani. Steklarski mojster je tisti, ki z oblikovanjem izdelka le temu prenese značaj. Ročno obrtniško delo vpliva na izdelek tako, da mu daje posebno obliko, lahkost in energijo. Drugačnost ustvarja privlačnost, majhni detajli ustvarjajo posebnost kateri znajo povedati o svoji edinstvenosti.

ivv

Video predstavitev:

Dim lights Embed Embed this video on your site

   

LAGOSTINA – Italijanski užitek ustvarjati dobrote v kuhinji

Po več kot 100 letih zgodovine, uspehov in izzivov je podjetje usmerjeno predvsem v prihodnost s trdnim vodjem, kateri je naredil iz inovacije ključno točko v svoji zgodovini. Pri tem ni nikoli žrtvoval tradicije, prav tista, ki naredila to podjetje veliko.
Občutek deljenja, sobivanja okrog mize in italijansko veselje ustvarjati dobrote v kuhinji predstavljajo bistvo Lagostine s svojim stalnim poudarkom na kakovost materialov in zanesljivo delovanje. Vse to narejeno v italijanskem slogu preprosto in elegantno.

Lagostina-letak

Video predstavitev:

Dim lights Embed Embed this video on your site

   

LOTUS GRILL – preprosta ideja velik rezultat

Radi pečete na žaru na trati ob hiši, na balkonu, barki ali v stanovanju?
Lotus Grill je inovativen žar, ki ponuja najnovejšo tehnologijo pečanja v kombinaciji z inovativnim designom. Žar je tako enostaven za uporabo kot lahek za prenos kar vam omogoča, da ga lahko uporabljate kjerkoli.

Žar je projektiran na tak način, da maščoba ne pride v stik z ogljem, kar vam prepreči, dodatno gorenje in dim. Živila, ki jih pečete na lotus Grillu vsebujejo manj maščobe in kalorij. Med samim pečanjem lahko regulirate temperaturo kar vam omogoča optimalno pečenje.lotus grill

Žar je zelo enostaven tako za uporabo kot za pomivanje zahvaljujoč inovativnemu designu. V samo nekaj minutah ga boste razstavili in ponovno sestavili. Mreža za pečenje in notranja skleda sta izdelani iz nerjavečega jekla kar vam omogoča pomivanje v pomivalnem stroju.

Žar ima dvojno steno katera zagotavlja, da se zunanja stena nikoli ne segreje in umaže. Med samo uporabo žar lahko premikate ali se ga dotikate saj se zunanja posoda nikoli ne pretirano segreje. Otroci so v neposredni bližini žara povsem varni  saj če tudi bi se žar zvrnil je oglje zaprto v notranji posodi.

Žar LotusGrill ima vgrajen notranji ventilator, (ki ga napajajo 4 baterijski vložki tipa AA), kateri omogočajo neprekinjeno pihanje zraka skozi oglje. Žar je tako pripravljen v 3 do 4 minutah. Stikalo ON/OFF deluje tudi kot regulator temperature. Močneje kot ventilator piha zrak, bolj se oglje segreje. Avtonomija kuhanja je odvisna od vrste oglja (cca od 40do 90min).

Žar je dobavljiv v dveh velikostih in v štirih različnih barvah.
Žar lahko kupite v vseh prodajalnah podjetja Kristal ali v spletni prodajalni.

Video predstavitev:

Dim lights Embed Embed this video on your site

   

TOGNANA gostinski program

V restavraciji ali baru je lepo uživati v okusni hrani ali pijači. Velikokrat nas okusi hrane in pijače v tolikšni meri prevzamejo, da se niti ne zavedamo kako je pomemben način kje dobimo hrano in pijačo servirano. Estetika in funkcionalnost jedilnega servisa bo poleg okusnih čutov na vas naredila pravi vtis.

Aranžiranje jedilne mize zahteva veliko okusa in izkušenj kateri doprinesejo lokalu dodano vrednost. Med številnimi različnimi linijami porcelana Tognana lahko izbirate različne oblike, vzorce in pripomočke, kateri odražajo vašo osebnost.

Porcelani Tognana so lahko klasični, moderni...Porcelani Tognana niso samo estetskega videza temveč so tudi ekstremno funkcionalni in trde izdelave.

Prelistajte katalog in si zagotovite porcelan po vašem okusu in željah.

Poglej katalog gostinske opreme Tognana >>
(klikni na zgornjo povezavo ali na sličico za ogled datoteke pdf, velikost 6,7 MB)

Tako fizične osebe kot gostince vabimo, da nas obiščete v našem gostinskem razstavnem prostoru v Renčah ali pa nas pokličete na tel.št.: 05 335 1555.

Vljudno vabljeni!

 katalog Tognana Alberghi
   

MILLEFIORI: dišave za vsak okus in prostor

Podjetje Millefiori Milano odpre svoja vrata v 90. letih kot specializirano podjetje za proizvodnjo visoko kvalitetnih sveč. Podjetje kmalu postane zelo dobro poznano z osvežilci zraka. Danes zagotovo lahko trdimo, da je podjetje Millefiori poznano po vsem svetu z različnimi dišavami primernimi za vsak okus in prostor.

Z ustanovitvijo blagovne znamke Lampair je podjetje vstopilo v svet katalitskih luči.

Interpretirano vedno v svojem stilu kot samo podjetje Millefiori Milano zna, lahko danes vonjamo kar 46 različnih dišav. Naše dišave lahko uporabljate doma, v avtomobilu kot na osebnih oblačilih.

Obiščite prodajalno Kristal v Eda centru v Novi Gorici in si izberite svojo dišavo Millefiori.

millefiori

   

KYOCERA: keramični noži

kyocera 1Japonska korporacija Kyocera je na svetovnih trgih znana kot najpomembnejši proizvajalec napredne keramike. Kyocera Fine Ceramics se je uveljavila z visokotehnološko izdelanimi proizvodi, med katerimi izstopa sofisticiran program kuhinjskega pribora.

Kyocera kuhinjski noži postajajo trend v svetu kulinarike. Poleg kakovosti, kuhinjski pribor namreč presega tudi oblikovno estetske standarde.ZAKAJ KERAMIKA?

Predstavljajte si, da v kuhinji leta in leta uporabljate nož, ki ga niste nikoli nabrusili.

Nemogoče?
Niti ne. Z visoko tehnologijo izdelave keramike so pri Kyoceri naredili nekaj revolucionarnih premikov na področju nadomeščanja kovinskih proizvodov s keramičnimi. Med posebne visokotehnološke dosežke tega vodilnega japonskega podjetja za izdelavo keramike, sodi tudi program kuhinjskih nožev.

kyocera 2Značilno belo rezilo Kyocerinih nožev je posebej obdelana zmes cirkonijevega in aluminijevega oksida, ki v prvi vrsti zagotavlja dolgotrajno uporabo. Noži pa niso znani le po svoji ostrini in funkcionalnosti – oblikovalci so jim priznali tudi estetsko skladnost in oblikovno dovršenost.

 PREDNOSTI KERAMIČNIH NOŽEV

kyocera 3

Kyocera keramične nože odlikuje tanko, a izredno trdno rezilo, ki se ne krha in krivi. V primerjavi s kovinskimi noži so ti noži lažji, ostrejši in enostavnejši za vzdrževanje, saj se jih po uporabi enostavno spere z vodo, rezilo pa je brez ponovnega brušenja uporabno več let.
Vrhunska kakovost materiala, ki predstavlja higiensko alternativo jeklenim nožem, seveda ostaja nespremenjena – keramika, v primerjavi z jeklenimi noži, ne zadržuje in ne prenaša vonja, zato bodo pripravljene jedi ohranile prvoten okus. Napredna keramika tudi ne prenaša kovinskih ionov na hrano ter ne rjavi. Še posebej primerna je za rezanje sadja, ki ga običajno uživamo svežega. S keramičnim rezilom narezana sadje ali zelenjava bosta svežino ohranila dosti dlje kot z jeklenim

Kuhinjske pripomočke iz napredne keramike odlikujejo vrhunska kakovost in značilnosti, ki jih uvrščajo med edinstvene izdelke
Prednosti in kakovost keramičnih nožev spoznava vedno več uporabnikov po vsem svetu. Kyocera jih izdeluje že od leta 1985, do danes pa so jih po svetu prodali že 6.000 000.

Keramične nože uporabljajo vrhunski kulinariki in gurmeji

kyocera 4Slavni ameriški kuhar Ming Tsai, znan po svoji »east west« kuhinji in zvezda številnih televizijskih šovov, je keramične nože prvič uporabil v kuharskem šovu ob podelitvi nagrad Emmy. Navdušen nad kakovostjo »delovnega orodja«, je sodelovanje s Kyocero še podkrepil in se, kot pravi, le stežka loči od tako »neverjetne ostrine in skladne oblike«, kot jo ima Kyocerin nož. Ming za pripravo svojih kulinaričnih mojstrovin zdaj redno uporablja pribor za rezanje iz keramike. Prednosti keramičnih izdelkov pred klasičnimi so ga očitno prepričale.

 

Keramični noži vse pogosteje v evropskih gospodinjstvih in restavracijah

Barvna linija Kyocera nožev in drugih keramičnih kuhinjskih pripomočkov bo prav gotovo dobrodošla popestritev k barvni usklajenosti v vsaki kuhinji. Kuhinjski izdelki iz Kyocere so oblikovno popolni, zato bodo kot dodatki okusno dopolnili tudi najmodernejšo kuhinjsko okolje.

V Kyocera Fineceramics so ugotovili, da so države, ki slovijo po kulinarični tradiciji in sodobnemu življenjskem slogu  prebivalcev, najprimernejši potencialni trgi za njihove keramične kuhinjske izdelke visokega cenovnega razreda. Tu velja omeniti Italijo, katere kuhinja je znana po vsem svetu, njeni prebivalci pa slovijo kot največji ljubitelji dobre hrane. Italija zato predstavlja enega najmočnejših trgov za keramične kuhinjske izdelke v Evropi, sledi ji Španija, tudi švicarski in avstrijski trg.

 

   

IMPERIA / TITANIA: Strojčki za pripravo testenin

imperia


Podjetje Kristal d.o.o. je ekskluzivni zastopnik za Slovenijo za blagovno znamko Imperia. Pod tovrstno blagovno znamko sta najbolj poznana strojčka za pripravo testenin Imperia in Titania. Poleg strojčkov lahko dokupite razne priključke, kateri vam bodo omogočili pripravo različnih vrst testenin na zelo enostaven in hiter način. Strojčki so danes nepogrešljiv pripomoček za pripravo odličnih domačih testenin, kot vam jih je pripravljala vaša babica. Priprava je zelo enostavna, le poskusiti je potrebno!

Blagovna znamka Imperia se uradno ustanovi 3. februarja 1932 v Italijanskem mestu Torino. Iz majhne obrtniške delavnice, se proizvodi hitro začnejo širiti po vsem svetu. Danes Imperia izvaža kar 25 proizvodov v kar 77 držav sveta.

Poglej katalog in si naroči svoj strojček za pripravo testenin Imperia/Titania>>
(klikni na zgornjo povezavo za ogled datoteke pdf, velikost 3,5 MB)

Poglej strojček za pripravo testenin Imperia/Titania v naši spletni trgovini >>

 

   

APPOLIA: francoska kakovost in dizajn

Pekače francoskega proizvajalca Appolia v prvi vrsti odlikuje vrhunska kakovost. Vsi izdelki Appolia ne vsebujejo svinca in kadmija, ter so visoko temperaturno odporni. Pekače lahko uporabljate tako v klasični kot tudi mikrovalovni pečici ter na odprtem ognju. Možna je uporaba v zamrzovalniku in čiščenje v pomivalnem stroju.

Poleg vrhunske kakovosti pekačev Appolia, le-te odlikujejo še zanimive oblike in velikosti, ter modne barve. S pekači Appolia ni razočaranj!

appolia

Video predstavitev:

Dim lights Embed Embed this video on your site

   

DE BUYER: edina kuhinjska posoda narejena iz 99% železa, prevlečena s čebeljim voskom

alt

 

Francoski proizvajalec de Buyer, je vodilni na področju proizvodnje visokokakovostne kuhinjske posode že od leta 1830. Vsi njihovi izdelki so 100% naravni, prav tako postopek izdelave, ki je okolju prijazen. Vsi izdelki so pakirani v ekološki, razgradljivi embalaži. Brez PTFE in PFOA škodljivih elementov, brez dodanih kemikalij. Te posode so namenjene  vsem tistim, ki v skrbi za svoje zdravje in okolje prisegajo na visoko kakovost materialov in polnost okusov ter sledijo tradiciji. Primerne za gospodinjstvo in profesionalno uporabo, saj že dolgo slovijo svetovni ugled v najprestižnejših hotelih in restavracijah.

Železo je 100% naravni mineralni material. Posoda je na zunanji strani premazana s čebeljim voskom »Mineral B element«. Prav zaradi premaza, se tudi ročaj posode ne segreje.  Omogoča visoko segrevanje in tako popolno ohranitev vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Idealna je za pečenje in žar. Bolj kot jo uporabljamo, večja je njena funkcionalnost, ima namreč doživljensko garancijo.

 

Video predstavitev:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

   

PEUGEOT mlinčki

akcija-peugeot-mar12

Podjetje Kristal d.o.o. je ekskluzivni zastopnik za Slovenijo za mlinčke Peugeot. Mlinčke Peugeot odlikujejo posebni mehanizmi, ki so v celoti izdelani z inox-a in se brusijo samodejno. Do potankosti izdelan način grobega in finega mletja za 6 različnih začimbnih vrst, jih uvršča v sam vrh med tovrstnimi proizvodi.

Peugeot je s svojimi mlinčki postal obvezna oprema vseh boljših kuhinj in gurmanskih kotičkov, saj poseben način mletja začimb omogoča optimalen izkoristek začimbe, ki jo meljemo ter v celoti ohranja njen vonj in okus. Gostinci in ostali poznavalci pristnih vonjev in okusov, dobrodošli v naših prodajalnah, kjer si lahko izberete sebi najljubše oblike, velikosti in barve mlinčkov Peugeot.

Z mlinčki Peugeot ni razočaranj!

pdfPoglej katalog in si naroči svoj Peugeot mlinček >>
(klikni na zgornjo povezavo za ogled datoteke pdf, velikost 8 MB)

Oglej si Peugeot mlinčke v naši spletni trgovini >>

 

AKCIJA AKCIJA AKCIJA


Mlinčke lahko dobite v vseh prodajalnah Kristal.

Akcija velja do razprodaje zalog.

 

 

   

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih..

Sprejemam piškotke.